Идеи за проекти за развитие на туризма в пограничните региони на

...
Идеи за проекти за развитие на туризма в пограничните региони на
Коментари Харесай

Близо 16 милиона лева за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Идеи за проекти за развиване на туризма в пограничните райони на България и Северна Македония ще се одобряват в Министерството на районното развиване и благоустройството, от ведомството. Ще се чакат   цялостни планови оферти по Териториалната тактика на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027 в границите на Програмен приоритет 3 " Интегрирано развиване на трансграничния район ".

Бюджетът на мярката е съвсем 16 милиона лв. или 8 143 233 евро. Средствата ще бъдат вложени в планове за развиване на атрактивен всесезонен туристически артикул посредством възстановяване на подвижността, свързаността и различната подвижност в граничните райони, брандиране и маркетинг на туристически артикули, разширение на заетостта в туристическия бранш, подсилване на връзките сред културни и естествени обекти и туризъм и околна среда, и понижаване на уязвимостта на услугите в туристическия бранш.
 €11 милиона отиват за градежа на граничния пункт
€11 милиона отиват за градежа на граничния пункт " Струмяни-Берово " сред България и Северна Македония

Инвестицията е разграничена на две етапи

Целевата покана за създаване и подаване на планови оферти е ориентирана към претендентите, чиито концепции са минали първата фаза.

Всяко цялостно планово предложение се базира на утвърдената от Комитета за наблюдаване с решение от 27 март 2024 година разпозната планова идея, която Стратегическият съвет на програмата е присъединил в листата с разпознати хрумвания за планове (включващ и аварийни проекти) като част от Териториалната тактика на Програмата.

Допустимите действия, обект на възлагане от българските сътрудници е според националното законодателство, като за капиталовите действия се изисква цялостна планова подготвеност: технически/ работен план и влезнало в действие позволение за градеж, както и решение на Общински съвет за кандидатстване и обезпечаване на резистентност на инвестицията - 5 години след нейното привършване.
 Европа влага половин милиард евро в ЖП линия от Северна Македония до България
Европа влага половин милиард евро в ЖП линия от Северна Македония до България

По нея ще минават почти 500 000 тона товари и половин милион пасажери годишно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР